Afgerond project met Viro

Volante Hydrogen - Mergers and Acquisitions

Volante heeft een bijzonder project afgerond voor een klant in Maastricht. De klant gebruikt roterende molens, gevijld met maalkogels - tot 5 ton per molen - voor het malen van glasfritten. In totaal beschikt het bedrijf over 20 molens. De maalkogels slijten na verloop van tijd, waardoor periodieke vervanging noodzakelijk is. De vervanging bestaat uit het leegmaken van de molens en het sorteren van de kogels op afkeurgrootte. In het verleden was dit een handmatige handeling die veel inspanning en tijd per molen kostte

Het project werd uitbesteed aan Volante en het ontwerpbureau Viro in Echt (Nederland). Volante had de leiding en heeft de afbakening en het basisontwerp geschreven. Het uiteindelijke ontwerp is gedaan door Viro, die een machine heeft ontworpen die de veiligheid verbetert en de totale procestijd aanzienlijk verkort. Twee transportbanden en een vibrerende zeef reduceerden de tijd tot twee uur voor één persoon.

Een bericht achterlaten

Create your account